Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След инцидентите с опасни дървета: Ще има санитарна сеч в Борисовата градина

10 август 2017, 09:30 часа • 5362 прочитания

Има случаи, в които падат видимо здрави дървета. В момента тече засилена кампания по почистване на паднали стари дървета и клони. За съжаление, винаги, когато трябва да се отстрани дърво, трябва да се действа много внимателно. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод зачестилите инциденти с дървета от последно време.

Миналата година беше направена цялостна инвентаризация на парковата част на Борисовата градина, сега маркираме опасната дървесна растителност. Този процес се забави заради груба спекулация, че ще се извършва сеч в Борисовата градина. Сега маркирането ще започне отново, а маркираните дървета ще стоят така около месец, за да може всеки, който има притеснения, да подаде сигнал. След това ще започнем обаче към наистина необходимото прочистване на дърветата, коментира Фандъкова в ефира на БНТ.

Нека хората също да подават сигнали за опасни дървета, призова столичният кмет. Вече ще обследваме и видимо здравите дървета. В последните години активно тече подмяна на растителността.

Ремонтите по булевардите в София

На булевард "Черни връх" имаше надигане на пътната настилка заради канализацията. Тази авария не е в участъка, който е ремонтиран миналата година. Категорично не е вярно, че това е свързано с ремонта, който миналата година извършихме по булеварда, уточни Фандъкова.

Булевард "Прага" очаквам да бъде готов в края на месец август. Там се подменя изцяло канализация. Булевард "Дондуков" е най-тежкият проект за тази година. В края на октомври трябва напълно да бъде завършен обектът. В момента вече се подреждат паветата в този участък, предвиждаме изграждане и на велоалея. Продължават ремонтите и на цялостната реконструкция на трамвайните линии. Продължаваме работа и по други обекти, увери кметът на София.

Преди новата учебна година

Имаме около 300 свободни места за четиригодишните в детските градини в София. Построихме 86 нови детски градини. Това безспорно ни помогна да се справим с тези предизвикателства. В момента строим пет нови детски градини - в "Люлин" строим, в "Младост", в "Красно село", каза Фандъкова.

По думите й учебната година ще започне нормално, все пак ще има училища, в които довършителните ремонти ще продължат и след 15 септември.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес