Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ремонтът на "Графа": Неравности, пропадания и дупки (СНИМКИ)

02 октомври 2018, 14:23 часа • 8668 прочитания

За неравности, дупки и пропаднала бетонна основа сигнализираха от неправителствената организация "Спаси Сафия" относно ремонта на улица "Граф Игнатиев" в центъра на столицата.

От "Спаси София" коментират във Facebook че "с премахването на огражденията по част от ул. "Граф Игнатиев", софиянци получиха възможността да се "полюбуват" на резултатите от дългоочаквания ремонт на една от най-емблематичните софийски улици. Ремонт, струващ 22 милиона. Не сме изненадани, че повечето от коментиращите са потресени от видяното. Това са посочените от кмета Йорданка Фандъкова "съчетания" и "красоти", заради които ремонтът се бави с повече от месец: дупки вместо фуги, хлътвания и пропадания въпреки бетонната основа, бетонни буци около трамвайните стълбове", пишат още от "Спаси София".

Оттам призовават заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев да обясни защо "един от най-важните обекти в мандата му изглежда по този начин или и за него ще си мълчи?".

Припомняме, че по-рано столичният кмет Йорданка Фандъкова се закани още при старта на ремонтните дейности да глобява фирмата с по 240 хил. лв. на ден за забавяне на изпълнението. Такова забавяне със сигурност ще има, тъй като от „Джи Пи Груп“ обясниха, че са се появили „непланирани“ трудности, пише още Economic.bg.

От Столична община обявиха, че през ноември трябва да бъдат пуснати в движение трамваите по „Графа“.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес