Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата ще обвини в опит за убийство нападателите на 3-годишния Христо

21 юли 2015, 17:23 часа • 13068 прочитания

В рамките на днешния ден предстои извършителите на побоя над 3-годишното момченце в "Зона Б-19" да бъдат привлечени от Софийска градска прокуратура като обвиняеми за опит за убийство на малолетно лице и да бъдат задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им пред съда.

Към настоящия момент те все още не са разпитани и това предстои да се случи. Това заяви пред журналисти говорителят на Софийска градска прокуратура Павел Панов, предаде БГНЕС.

Въпреки че двамата младежи не са разпитани, според Панов, има достатъчно доказателства, че те са причинили тези травми на детето. Той обясни, че двамата извършители мъже с имена Александър Донов и Патрик Първев на 18 години са задържани за срок до 24 часа. Двамата нямат криминална регистрация. Побоят над детето е нанесен в жилище в София, където двамата са гледали детето.

"От страна на прокуратурата ще бъдат положени абсолютно всички възможно усилия в най-кратки срокове да бъдат изяснени всички факти и обстоятелства, довели до този тежък инцидент. Предстои да се проверят всички версии и да се разпитат всички лица, които имат отношение към настоящия случай. Заключението на експертизата ще каже точно каква е давността на нараняванията на детето и причиняването им", каза Панов.

Не стана ясно дали вече има връзка с майката на детенцето, дали извършителите работят, учат, какви са взаимоотношенията им майката. Разследването е в съвсем начален етап, добави говорителят на СГП. Има обаче подозрения, че детето е системно малтретирано.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес