Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предложение - етажната собственост да взема общинската земя пред блоковете в София

18 април 2019, 11:22 часа • 2683 прочитания

В постоянните комисии към Столичния общински съвет започна обсъждането на проект за Наредба за предоставяне на прилежаща земя-собственост на Столична община, към сгради етажна собственост в столичните квартали. Инициативата е на общинските съветници от "Политическа група 5" Симеон Славчев, Иван Велков, Светослав Витков и Венци Мицов.

Мотивите за изготвянето на Наредбата за придобиване на прилежаща земя към блока са свързани с това гражданите да имат възможност да подобрят жизнената среда в кварталите на София. Вносителите се обосновават, че голяма част от прилежащите терени към жилищните сгради в момента са превърнати в незаконни паркинги и разкаляни и неподдържани места. Чрез възможността етажната собственост да придобие безвъзмездно прилежащата им земя, се дава възможност на собствениците да я превърнат в добре поддържана градинка, зелена площ, детска или спортна площадка.

Тепърва по проекта се събират предложения, като има и идея да се направят няколко обществени дискусии, на които да бъдат събрани повече предложения.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес