Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Повишено търсене на ВиК услуги в София?

09 юни 2020, 15:35 часа • 1341 прочитания

Живеем във времена, в които домакинствата желаят да обезопасят апартаментите си, и да ги направят добро място за живеене. Това желание на гражданите неминуемо преминава през изправност на водопровода и канализацията. При старите сгради обаче често се появяват проблеми с амортизация на щрангове, спукване на тръби и други. Всичко това води до повишеното търсене на ВиК услуги в София. Какво имаме предвид, прочетете по-долу.

Постоянните проблеми с тръбопровода

Има много стари сгради, в които жилищата са снабдени със стари тръби, които не са сменяни най-малко от 20 години. Това е и причината за масовото търсене на смяна на щрангове от фирми за ВиК услуги. В повечето случаи става дума за абонаментна услуга, при която съкооператорите във входа на блока се събират и решават да се подменят вертикалните и хоризонтални тръби.

Ако подмяната на щрангове не се осъществи, то тогава следват спуквания на тръбите, които сами по себе си водят до течове и наводнения. Много често наводнените жилища причиняват щети и на съседите, което пък води до кавги. Проблемите с тръбопровода няма да спрат, ако не се вземат навременни мерки. Ето защо, е нужно да се прибегне до ВиК услуги в София, без забавяния.

Тежки последици от запушени канали

Преливането на вода от канализацията е може би най-често срещаното оплакване от хората. Каналите се запушват по всевъзможни причини, сред които попадне на косми, попадане на мазнини или отпадъци. В по-голямата си част неприятностите са свързани с течове, от които могат да се разлепят плочките, но може да се наводнят и определени части от жилището.

Някои хора отпушват каналите сами с тел, сода каустик или друг способ, но има и такива запушвания, които изискват намесата на опитен водопроводчик. Това е и причината повечето обаждания към фирмите предлагащи аварийни ВиК услуги да са свързани с канализацията.

Откриване на скрити течове

Невидимите течове могат да се образуват по най-различни причини. Това, което не бива да се случва е да оставяте проблема, без да се намеси специалист. Продължителните скрити течове ще образуват мухъл в банята, както и ще нанесат щети в инфраструктурата на мокрите помещения.

С помощта на съвременните ВиК услуги в София, може да се открият скритите течове със специална технология на име термокамера, без да се налага къртене и нанасяне на повреди на стени и тавани. Невидимите течове са сред най-големите виновници за щетите в апартаментите в наши дни. Не се притеснявайте, тъй като няма нещо, което не може да се поправи и отстрани.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес