Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подготвя се обновяване на Женския пазар в София

14 януари 2022, 17:38 часа • 3474 прочитания

Придвижват се дейностите по проект за обновяване и социализация на пространството в зоната на Женския пазар в столицата. За това съобщи кметът на район "Възраждане" Савина Савова, която днес проведе работна среща с арх. Свободна Вранчева за обсъждане на проекта.

По думите й основен фактор, който ще се вземе предвид при избистрянето на проекта, е мнението на жителите, на хората работещи в района на Женския пазар и на експерти – архитекти, инженери и урбанисти.

Първите дейности преди проучването на общественото мнение ще бъдат свързани с набирането на доброволци и тяхното обучение за провеждане на анкети. "Както и досега, мнението на хората е важно за съвместните ни усилия за съхраняване на историческото наследство, но и за подобряване на градската и социалната среда, на условията на живот и работа в района на Женския пазар. Благодаря на ръководството и екипа на Програма „Европа“ 2021 за оценката на проекта на арх. Вранчева и за финансовата им подкрепа", написа Савина Савова в профила си във Фейсбук.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес