Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Костинброд закупи нова комунална техника

10 октомври 2023, 15:14 часа • 1723 прочитания

Община Костинброд закупи нова комунална техника, включваща специализирана техника за транспортиране на зелени отпадъци, сметоизвозващ камион, сметоизвозващ камион със система за разтоварване, контейнеровоз, самосвал оборудван с инвентар за зимно почистване, сметоизвозващ камион, обслужващ трудно достъпни места - 4х4, комбиниран багер.

Ще бъдат доставени още сметоизвозващ камион за разтоварване на подземни контейнери и самосвал, оборудван със система за миене.

Бъдещето управление на комуналните услуги ще се осъществява от структура към общинска администрация на Костинброд, с което ще можем да осигурим качествена услуга за населението.

Община Костинброд има изцяло нова стратегия за сметосъбирането и общественото поддържане на територията ѝ. Комуналната техника е закупена с отчисления, които тя заплаща по сметка на РИОСВ-София при депонирането на твърди битови отпадъци на регионалното депо.

По закон натрупаните отчисления могат да се ползват за закупуването на транспортно/комунална техника, обезпечаваща функционирането на общинската система за управление на отпадъците.

Община Костинброд ще продължава да закупува комунална техника до пълното оборудване за една екологично чиста община, декларират от ръководството ѝ.

Още от Костинброд: 

Започна изграждането на централния градски парк в град Костинброд

Централната градска улица в Костинброд ще се преасфалтира

Костинброд ще отбележи своята 49-годишнина с богата програма

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес