Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НСО очаква прокуратурата да им предостави информация за разследвания служител

21 май 2020, 13:36 часа • 2161 прочитания

Ръководството на НСО очаква на Службата да бъде предоставена информация по случая с оглед на предприемане на всички законосъобразни действия спрямо служителя.

Това заявяват от службата за охрана по повод разкритата от прокуратурата информация, че подполковник от НСО е основната фигура в поръчковото убийство в София на Станка Марангозова. Тя беше намерена застреляна на 10 октомври миналата година в автомобила си, в столичния квартал "Младост". Марангозова е дъщеря на д-р Кънчо Марангозов, бивш директор на бургаската болница и депутат от БСП в 38-ото Народно събрание. Преживе тя беше подсъдима заради схеми тип "финансови пирамиди".

"По повод обявено доседебно производство за предумишлено тежко престъпление, извършено на 10 октомври 2019 г., срещу членове на организирана престъпна група, за ръководител на която бе обявен служител на Националната служба за охрана (НСО), НСО заявява, че на Военноокръжна прокуратура-София се оказва пълно съдействие по продължаващите действия на разследващите органи.", добавя в позицията си ръководството на службата.

НСО категорично заявява, че при установена вина следва да бъде понесена цялата строгост на закона.

Още по случая "Станка Марангозова" ще намерите в тези статии.

 

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес