Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Манипулиране и надписване няма“: BIRD с въпроси за изнесеното от екипа на Григорова

06 ноември 2023, 16:58 часа • 6775 прочитания

Няма мнипулиране и надписване на протоколи. Това смятат BIRD.BG, става ясно от тяхна публикация в социалната мрежа "Фейсбук". Те задават въпроси за изнесеното от екипа на Григорова, откъдето по-рано обявиха, че ще оспорват резултатите в София.

Аргументи BIRD.BG срещу аргументите на БСП

"Днес експерт от щаба на Ваня Григорова показа копие от официален протокол от секция 224601006, в който няма нито един глас за никой кандидат. Той представи това като аргумент да се оспорят изборите, защото такъв празен протокол можело да се попълни с каквито си искате числа. Да, ама не, защото има и видеонаблюдение. Протоколът от секция 224601006 е качен сканиран в сайта на ЦИК и се вижда, че в него Терзиев има 15 хартиени и 163 машинни гласа, а Григорова - 39 хартиени и 44 машинни гласа", пише BIRD. ОЩЕ: Броят глас по глас: Григорова ще обжалва изборите в София (ВИДЕО)

Според тях това се потвърждава от видеоозаписа на броенето в същата секция, като уточняват, че доказателството е на 14.15 минута от видеото. 

Въпросите на BIRD.BG

"При сравняване на протокола, качен в сайта на ЦИК, и копието, показано от щаба на Григорова, се виждат очевидни разлики още на първата страница. Следователно, манипулация и надписване няма, но остава въпросът колко е "официално" показаното копие и колко е "оригинален" сканираният протокол качен в ЦИК?", посочват от разследващия сайт. ОЩЕ: Окончателно: Васил Терзиев е новият кмет на София

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес