Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кръстовището на "Опълченска" и "Сливница" остава затворено - медиите не разбрали Васил Терзиев

20 октомври 2024, 16:24 часа • 1625 прочитания

Движението през детелината на бул. "България" и Околовръстния път на София беше пуснато днес, 20 октомври, като се очакваше отваряне и на важното кръстовище между булевардите "Опълченска" и "Сливница". Само че се оказа, че медиите не разбрали изявлението на кмеат Васил Терзиев от 17 октомври - кръстовището в крайна сметка остава затворено.

От общината твърдят, че е имало неразбиране на казаното от градоначалника, който е обявил, че на днешната дата ще бъде пуснато само движението по детелината на бул. "България".

Още: Задръствания ще има, докато строим метро и разширяваме улици: Васил Терзиев отговори на критиките (ВИДЕО)

Развален телефон

Преди три дни имаше неуспешен опит за провеждане на извънредно заседание на Столичния общински съвет на тема задръствания. Заседание не се проведе заради липса на кворум, а по повод трафика Терзиев обяви, че на 20 октомври ще бъде отворено движението през три кръстовища - на булевардите "Опълченска" и "Сливница", на булевард "България" и Околовръстното, както и на булевард "Тодор Каблешков".

Снимка: БГНЕС

Кръстовището на "Тодор Каблешков" и "Черни връх" бе отворено още на 18 октомври.

Оказа се, че третото кръстовище - на "Опълченска" и "Сливница", е било посочено като следващо предстоящо отваряне, но конкретна дата няма, пише в. "Сега".

Срокът за завършването на кръстовището беше до 13 септември, а огромното забавяне ще остане без последствия за изпълнителя, тъй като е било по обективни причини - в района е била открита неизвестна инженерна инфраструктура, освен това имало нужда от технологично време за набиране на здравина на бетона.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес