Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каменица "Старо пиво" - история в бирена бутилка

30 март 2016, 20:00 часа • 7246 прочитания

На специално събитие снощи бе отбелязана появата на най-новата бира на българския пазар Каменица „Старо пиво“. Специалният продукт е произведен в чест на 135-годишния юбилей на лидера сред пивоварите и е опакован в реплика на реално съществуваща бутилка,от зората на миналия век.

"Когато първата бира на България празнува 135 години, какъв по-подходящ повод да се върнем в историята и да предоставим на нашия потребител едно истинско изживяване от миналото“, с тези думи откри събитието Ивайло Анков - директор Маркетинг и Развитие на търговските процеси в „Каменица” АД. „Както винаги се стараем да радваме потребителите с продукти, които отговарят на техните нужди и желания. Вярваме, че Каменица „Старо пиво“ е именно такъв продукт – нов и различен, носещ излъчване от миналото и не на последно място – с красива и уникална форма. Как да не го хареса човек?“, добави с усмивка директорът.

„Юбилейното Каменица „Старо пиво“ носи подписът на поколения пивовари. То е създадено изцяло в духа на българските пивоварни традиции от 1881 година. Бутилката е с обем 400мл и няма етикет, защото идва от времето когато самата бира беше етикет. Типичната за онова време гравюра „Собственостъ на пивоварница Каменица Пловдивъ“ е положена на лицевата част на бутилката. Стопроцентовото съдържание на малц гарантира отличителния, първокласен вкус. Течността има богат златист цвят, а комбинация от три вида хмел е в основата на неповторимия, наситен аромат на пивото“, сподели технологът-пивовар Васил Петров.

По време на събитието, гостите успяха изцяло да се потопят в пресъздадената атмосфера от края на XIX век, благодарение на автентичния интериор на популярното столично заведение „Жадната ламя“. Старовремският дух бе подсилен и от специиално произведени за случая декори, както и от присъствието на две красиви дами и един джентълмен, пременени с облекла от Възрожденска България.

Всички любители на първокласна бира ще имат възможността да опитат „Старо пиво“ още в началото на месец април. Продуктът ще бъде пуснат в лимитирани количества. Във връзка с отбелязването на 135-годишнината, от Каменица подготвят и множество други инициативи, а новият рекламен клип на Каменица „Старо пиво“ е вече в телевизионен ефир.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес