Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хора от Владо Тричков се оплакват от тормоз от роднини на кмета заради протеста за водата

09 септември 2019, 15:37 часа • 12641 прочитания

За провокация в края на вчерашния протест във Владо Тричков заради проблемите с водата в селото (същите има в селата Реброво и Томпсън) съобщиха пред Actualno.com протестиращи.

Според разказа, трима употребили алкохол мъже се нахвърлили с обиди към протестиращите, които вчера (8 септември), направиха блокада на пътя София – Мездра. Споделилите случката хора казват, че става въпрос за брата и братовчедите на кмета на Владо Тричков Иван Николов. Официално потвърждение от полицията обаче няма.

Същевременно протестиращи казват, че регионалното министерство (МРРБ) официално им отговорили, че Община Своге досега не е кандидатствала за еврофинансиране с проект за изграждане на нов водопровод и ремонт на съществуващия във Владо Тричков. От общината пък ни казват, че са отправяли искания към МРРБ, но не е ясно какви са те, добавят протестиращите. Пред Actualno.com зам.-кметът на Своге Илия Богданов коментира, че във времена на криза първостепенната задача е овладяването ѝ, а не занимание с проект. Безводието се дължи на сушата, категоричен е той, след като каза, че имало и аварии с ВиК инфраструктурата, но били отстранени.

"Тези млади семейства, тези съвременни екстри, които - басейни, райграсчета, градинки и прочее, какво да ви кажа - и малкото вода, която имаме, не я използваме рационално", заяви Иван Николов пред Нова телевизия.

Хора от Владо Тричков се заканват да продължат с протестите, като ще търсят организация за по-сериозни действия и пътни блокади с жители на Реброво и Томпсън.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес