Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Георгиев: Най-голямата група в СОС да намери мнозинство, за да бъде избран председател

08 декември 2023, 20:02 часа • 3276 прочитания

"Нямаме председател на Столичния общински съвет, защото няма мнозинство. А мнозинство няма, защото тези, които спечелиха изборите с мантрата, че ще спасят София, не правят необходимото, за да успеят да убедят другите групи да ги подкрепят". Това каза в "Още от деня" по БНТ общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев.

Той допълни, че най-голямата група в Общинския съвет трябва да намери мнозинство, обединено от ценности, за да бъде избран председател. "Председателят има важна роля, но определящо е с какво мнозинство ще работи той", отбеляза Георгиев.

Още: Георги Георгиев смята, че Васил Терзиев е "заложник" на оттеглилия се Борис Бонев

Попитан защо в Общинския съвет не може да бъде създадено мнозинство по подобие на националното управление, той подчерта, че такъв разговор не е воден. "Позицията на Борис Бонев е, че той с ГЕРБ не иска да има нищо общо", уточни той.

"Терзиев да спре заинатилия се Борис Бонев"

"Затова е важно, когато се явяваш на избори и когато ги спечелиш, да можеш след това да кажеш Б и В. А именно - кой е лидерът в Столична община и ако това е Васил Терзиев, кметът на София, той да успее да спре заинатилия се Борис Бонев, който буквално като магаре на мост спира прогреса, развитието и диалога в Общинския съвет, за да можем ние да дадем на хората това, което те очакват от нас, а не разправии помежду си", категоричен бе бившият председател на СОС.

Още: "Мракобесни времена": Лют скандал и в Столичния общински съвет (ВИДЕО)

Георги Георгиев подчерта, че ГЕРБ няма да подкрепи ляв кандидат. Категоричен беше, че е много важно общинските съветници от ПП-ДБ да се самоопределят, а тогава ще започне и работата по същество. "Реални преговори до този момент не са водени, защото не са дадени отговори на най-важните въпроси", каза още той.

Още: Георги Георгиев: Кметът Терзиев назначава директор, уволнен от Фандъкова заради смъртен случай

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес