Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Дондуков" и "Цар Освободител" в София може да станат еднопосочни (СНИМКИ)

09 февруари 2017, 13:28 часа • 1718 прочитания

В София се обсъжда вариант – централните булеварди "Дондуков" и "Цар Освободител" да станат еднопосочни. Според проекта по "Дондуков" ще има и велоалеи в близост до трамвайните релси.

Вариант за такава промяна на движението в столичния център е била обсъждана вчера в комисията по транспорт на Столичния общински съвет, съобщи в профила си във Facebook общинският съветник Симеон Славчев.

"Идеята е бул. "Дондуков" да стане еднопосочен в посока Министерския съвет и президентсвото, както и бул. "Цар Освободител" да стане еднопосочен от президентсвото в посока на Народно събрание и Софийския университет", написа той в социалната мрежа.

Според него идеята е добра, защото това ще облекчи значително трафика в центъра на София. Друг плюс е, че проектът предвижда по бул. "Дондуков" да се обособи самостоятелна двупосочна велоалея и трамвайно трасе.

"По този начин всички участници в движението - пешеходци, велосипедисти, градски транспорт и автомобили ще се придвижват безконфликтно", смята Славчев.

Той все пак уточни, че става дума за проект, който тепърва ще се разглежда и в други комисии на СОС, както и от гражданите.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес