Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десетки гневни протестиращи посрещнаха кмета на район "Искър"

13 април 2017, 10:29 часа • 1010 прочитания

Десетки гневни жители посрещнаха кмета на район "Искър" Ивайло Цеков, по време на деветия протест в "Дружба" 2. Хората от квартала продължават своите протести с искане за отварянето на пешеходния път между "Дружба" 2 и 1. Чуха се и призиви за оставка на кмета, съобщават от Обществения съвет в писмо, изпратено до медиите.

Дружбенци в момента рисково пресичат булевард „Цветан Лазаров“, обикалят 800 метра, за да могат да стигнат между двата столични квартала и голям хипермаркет в района. Сега хората преминават там, където няма светофар или пешеходна пътека, защото алеята съобразена с другите транспорти връзки беше затворена на 07.12.2016 г. Тогава се появи табелка, на която беше съобщено, че пътеката ще бъде отворена на 20-ти декември 2016 г. в реституирания имот. Местната власт не реагира в защита на обществения интерес и тази изключително важна пешеходна връзка е затворена и до днес.

Протестът на дружбенци е подкрепен от „Сдружение Азбукари“ и гражданската платформа “Българи за България“. За ситуацията в „Дружба“ 2 е сезиран и омбудсманът на Република България – Мая Манолова.

Следващият десети протест на дружбенци ще бъде на 17 май (сряда) от 18.30 часа, пред затворения път от страната на Кауфланд, уточняват още организаторите.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес