Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Черен дим: След седем опита СОС още е без председател

25 януари 2024, 15:05 часа • 5580 прочитания

Столичният общински съвет (СОС) остава без председател и след седмото си засадение. Така ще е поне до 8 февруари, за когато е насрочено следващото заседание.

След дълъг председателски съвет също не бе постигнат консенсус кой да оглави столичния парламент.

Три предложения за шеф на СОС

Партиите отново не можаха да се разберат кой да оглави съвета. Бяха направени три номинации. От ПП-ДБ-СС издигнаха за поста Цветомир Петров, но и той не можа да събере необходимата подкрепа. ОЩЕ: Трима кандидати в битка за шеф на СОС

Другите кандидати бяха Диана Тонова от МК "БСП за България" и Пламен Данаилов от "Има такъв народ". Данаилов отпадна още на първия тур и Тонова и Петров отидоха на балотаж. И двата пъти тя събра по девет гласа, колкото са хората в групата на БСП, която я издигна. Петров събра 23 гласа на първи тур, колкото е групата на ПП-ДБ-СС, а на балотажа ги увеличи до 26.

ОЩЕ: Няма бял дим над СОС: Седми провал в избора на председател (СНИМКИ)

След двете неуспешни гласувания кметът Васил Терзиев предложи да се съберат на среща на лидерите на групите, за да се обсъди ситуацията. Съветниците решиха да се върнат в залата в 13:30 часа. Когато обаче сесита отново започна стана ясно, че консултациите пак не са довели до резултат. След това бе решение следващото заседание да се състои на 8 февруари.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес