Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП-София: Конспирациите са само в побелялата глава на Борисов

28 януари 2015, 14:15 часа • 18210 прочитания

Председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов защити организацията, която управлява, от нападките от страна на премиера Бойко Борисов.

Припомняме, че министър-председателят обвини столичната структура на партията за забавеното изграждане на завода за преработка на отпадъци край София. Бойко Борисов направи това по време на проверка на строежа във вторник.

"Мога да кажа само, че конспирациите са в побелялата глава на Бойко Борисов. Теория на конспирацията се учеше във Висшата специална школа "Георги Димитров", на която той е възпитаник, а не в Градския съвет. Затова мисля, че той е доста по-наясно с конспиративните теории от нас. Ние не предлагаме такова обучение на нашите кадри в партията", обясни шефът на БСП-София.

"Колкото до белите коси на Борисов - това е нещо съвсем нормално. Категорично причината за тях обаче не е Софийската партийна организация на БСП, а е в самия него и в екипа му, както и в невъзможността в рамките на 10 години да изпълни обещанието си да има не един, а два завода за отпадъци в София. За нас по-големият въпрос е как цената на завода и експлоатационните му разходи ще се отразят върху формирането на такса „смет” на софиянци в близко бъдеще. Анализът на проекта предвижда двойно и тройно увеличение на такса "смет", предупреди Паргов.

"Нека г-н Борисов да отговори каква е социалната поносимост на проекта, както и да направи сравнение по отношение на цената на събиране и транспортиране на един тон отпадъци в размер на 100 евро на тон, която всички софиянци ще плащаме на бъдещите концесионери по чистотата в София – град след няколко месеца, и какво е средното ценово равнище в Европа за тази дейност", призова Паргов.

Столицата ни има много такива забатачени и заплетени проблеми като завода за отпадъци. Сред тях са недостигът на средства на транспорт, вредната за софиянци концесия "Софийска вода", недостигът на места в детските градини, концесията в градския транспорт, в случая "Карат С", конкурсите за чистотата. Нашата роля на опозиция е винаги да се държим конструктивно и да показваме грешките на управляващите или грешните им ходове. И това е нормално за опозицията във всяка демократична държава. Ще дам за пример Германия, тъй като за него тя е водеща страна. Нека да попита Ангела Меркел дали тя слуша опозицията и дали се вслушва в съветите и в алтернативите, които й предлагат за решаване на определени проблеми, заяви Паргов.

А по отношение на маковете - искаме да му благодарим. Маковете са част от символиката на Социалистическата партия и се надяваме, че те са там, около завода за отпадъци, с оглед облагородяване на околното пространство, казва Паргов. (бел. ред. - БСП протестираше срещу неуредиците около завода за боклук, като садеше макове).

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес