Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Близо два месеца ще се ремонтира част от ул. "Цар Иван Шишман"

12 февруари 2019, 12:22 часа • 1969 прочитания

В следващите близо два месеца ще бъде затворена ул. „Цар Иван Шишман“ в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Ген. Паренсов“. В момента се поставят огради, предаде БГНЕС.

От днес до 28 февруари ще се работи по реконструкцията, разширяването на тротоара и полагането на бетон от страната на сградите, както и асфалтиране на платното за движение. Вторият етап от работата ще е от страната на църквата „Св. Седмочисленици“. Екипът ни на място видя, че там настилката вече е обновена. Това поражда въпроса дали не се плаща двойно за извършването на една и съща дейност.

Работници на обекта увериха, че по време на ремонта ще бъде осигурен достъп до заведенията и магазините в участъка, а автомобилите ще могат да заобикалят и влизат в карето откъм бул. „Васил Левски“.

Очаква се работата в участъка да продължи около 50 дни, но срокът може да бъде удължен ако има влошаване на метеорологичните условия.

Не се работи пред църквата „Св. Седмочисленици“, където плочите се нуждаят от пренареждане. По „Граф Игнатиев“, който се прочу с некачествения си ремонт също не се работи.

На въпрос дали строителят ще бъде санкциониран за забавянето от близо 2 месеца, от пресцентъра на Столичната община обясниха, че към момента нямат основание да налагат глоба за забавяне, тъй като срокът за завършване на обекта е 300 дни.

Ремонтни дейности вървят единствено в участъка от ул. „Княз Александър I“.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес