Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АПИ обещава по-малко трафик с нов план за движение при детелината на бул. "България"

08 октомври 2024, 11:11 часа • 427 прочитания

Агенция „Пътна инфраструктура“ предостави за процедиране в Столична община временна организация и безопасност на движението (ВОБД). Действията на АПИ са "заради създалото се обществено недоволство", породено от сегашната временна организация на движението, която води до "утежняване на трафика със задръствания" при детелината на бул. „България“.

Заради ремонт пътната връзка между бул. "България" и Околовръстния път на София не функционира от 31 май 2024 г., като се очаква да бъде отворена отново в средата на октомври.

Снимка: БГНЕС

Още: ЕЦТП сезира Сарафов за детелината на бул. "България" и Околовръстното

Новата организация на движение - какво предлага АПИ?

"Новата временна организация на движението ще нормализира трафика, ще облекчи задръстванията и ще осигури безопасността на гражданите и гостите на столицата, както и на всички преминаващи при детелината на бул. „България“ и Софийския околовръстен път в посока от бул. „Братя Бъкстон“ към кв. „Бояна“. Проектът е съгласуван със Столична дирекция на вътрешните работи и предстои да бъде приложен след укрепване на съоръжението", казват от АПИ.

"АПИ отговорно и в съответствие със законодателството изпълнява задълженията си за поддържане на републиканската пътна инфраструктура и съоръженията по нея. Агенцията винаги се е ръководила от принципите на уважение и партньорство в работата си с отделните институции и в интерес на гражданите и в тази връзка отново изразяваме готовността си за оказване на необходимото съдействие на Столична община в съответствие със законово определените ѝ правомощия", добавят от агенцията.

Още: "Хаотични и непоследователни действия": АПИ с критика към Столична община за надлеза на бул. „България“

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес