Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зъболекарският съюз подписа рамковия договор с НЗОК

23 декември 2019, 11:20 часа • 2525 прочитания

БЗС подписа рамковия договор за 2020 г. с НЗОК."Новото е, че падна горната граница за всички наши граждани, които са обеззъбени. От догодина всички над 65 години, които се нуждаят, ще им бъдат направени подвижни тотални протези. Самата протеза е безплатна, те трябва да доплатят цената на зъботехническия труд. Ние сме на пазарен принцип и цената ще бъде около 70-80 лв." Това съобщи председателят на Зъболекарския съюз д-р Николай Шарков пред журналисти на излизане от Министерството на здравеопазването, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Винаги съм казвал, че пакета за деца е един достоен пакет, защото децата до 18-годишна възраст имат право на един преглед и 4 дейности, които включват както кариес, така и неговите усложнения. Преди подписването поставихме едно условие – догодина за здравноосигурените лица над 18 години трябва да се вземат спешни мерки. Не може толкова години този пакет да е толкова беден и еднообразен. Има и едно нещо в НРД, което остава сякаш скрито – всички деца с психични проблеми, всички в социалните домове и всички лишени от свобода, се лекуват напълно безплатно", допълни още той.

Очаква се подписването и на НРД за медицински дейности, като в момента БЛС е на среща при министъра на здравеопазването и Надзорния съвет на НЗОК.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес