Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради мижав интерес: Спряха процедурата за избор на генерален спонсор на "Арена София"

16 декември 2022, 17:22 часа • 8134 прочитания

Най-голямата многофункционална спортна зала в България "Арена София" продължава да бъде без спонсор, а процедурата по избор на нов се прекратява, съобщиха от Министерството на младежта и спорта. Причината - има само един желаещ да спонсорира съоръжението.

Припомняме, че "Армеец" отпадна от името на залата, след като договорът със застрахователното дружество бе прекратен по взаимно съгласие.  "Армеец" даде името си на залата още от откриването ѝ преди 11 години с договор за 1.08 млн. лева годишно. 

Вчера изтече крайният срок за подаване на оферти за сключването на договор. В държавното дружество НСБ обаче е постъпила само една оферта за сключване на договор за генерално спонсорство, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

"За да гарантира обществения интерес, състезателния характер на избора на нов генерален спонсор, както и постигането на максимално добри финансови параметри на договора за генерално спонсорство на "Арена София", ръководството на НСБ ЕАД взе решение за прекратяване на настоящата процедура. Нова процедура ще бъде обявена в началото на следващата година", се казва в съобщението на ведомството.

Служебният кабинет и новото ръководство на НСБ винят предишното ръководство и бившия министър Радостин Василев за тежкото финансово състояние на залата. "Година и половина по-рано, съвсем изненадващо, без да има подготовка и процедура за избор на нов спонсор е прекратен договорът за генерално спонсорство на залата. Така че ние имаме вече 4-5 месеца вакуум", обясни в началото на декември служебният министърът на спорта Весела Лечева.

"Според мен това прекратяване е извън договора. Няма как да бъде прекратен по взаимно съгласие, след като има краен срок. Значи това е лично волята на бившия министър“, категорична беше тя.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес