Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започва IV Международен арт пленер Бяла 2012

11 юли 2012, 15:58 часа • 19335 прочитания

На 12 юли започва IV Международен арт пленер в град Бяла. Броят на участниците се увеличава с всяка изминала година и през юли Община Бяла ще посрещне 16 художници от Грузия, Румъния, Литва, САЩ, Малайзия, Русия, Турция и България.

В продължение на 10 дни Светлана Инач, Нилуфер Иналтонг, Тамар Минашвили, Даниел Йорданов, Елена Букина, Ина Романова, Рарес Керекес, Инга Шалвашвили, Жеко Стоянов, Людмила Козачек, Ненчо Русев, Лен Юровски, Отар Чакветадже, Заим Дуруламан и Йордан Петров ще творят пред очите на гостите и жителите на града, предаде БГНЕС. Творците ще пресъздадат на платно красивата природа и забележителности на града и ще популяризират българското черноморие вече на три континента.

Общината полага усилия да създаде спокойна и артистична атмосфера за вдъхновение на участниците и да популяризира пленера. Още през първата година от провеждане на мероприятието бе открит сайт – artshow.byala.org, което е изключително за културния туризъм по Черноморието и много важна предпоставка за привличане наизвестни майстори на четката от цял свят.

Редактор: Калина Здравкова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес