Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Запалиха автомобила на известен критик на властта

11 юли 2019, 10:27 часа • 2353 прочитания

Колата на скулптора Велислав Минеков е била подпалена в сряда вечерта, съобщава Offnews. Инцидентът е станал пред дома на Минеков в столичния квартал „Изток“, като по думите на Минеков стъклата на автомобила са били счупени, а купето е било залято с бензин.

Колата е била паркирана до детска градина и вече е горяла, когато скулпторът се е опитал да я премести, за да предотврати по-сериозни щети.

До по-сериозен инцидент не се е стигнало заради бързата намеса на пожарната, посочи Минеков. На мястото са пристигнали и полицаите, които са разследвали заплахите срещу Минеков.

Проф. Минеков е известен с острите си публични критики към управляващите. Той твърди, че преди това е получавал заплахи "от въоръжени лица".

По-рано в деня на инцидента сайтът Liberta.bg публикува интервю с професора, озаглавено „Докато не приключи „падишахлъка“, винаги ще има някакъв нов Цветанов“, в което той за пореден път критикува властта и в частност поведението на премиера Бойко Борисов по време на преговорите за разпределянето на ключовите постове в ЕС.

След случилото се, друга известна с многократното изобличаване на абсурдите в държавата фигура в лицето на адвокат Николай Хаджигенов подкрепи Минеков и в нарочен Facebook пост предизвика всеки кандидат-подпалвач да заповяда, защото няма да мълчи.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес