Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Williams представи новия си болид FW35

19 февруари 2013, 11:07 часа • 5059 прочитания

Williams е последният отбор, който днес представи болида си за сезон 2013 г. Воденият от сър Франк Уилямс екип избра да участва в първите тестове на „Херес” с модифицирана версия на миналогодишния болид, за да има повече време за работа по новия FW35. От тима отбелязаха, че само скоростната кутия е била подложена на над 3200 км изпитания на стенд.

 

И както личи, 12-месечната работа по него е дала сериозен резултат. Най-малкото във визията на болида (за качествата му тепърва ще съдим), който доста се различава от миналогодишния. При това не само във визията си.

Отборът заяви, че FW35 е еволюция на миналогодишния болид, но въпреки това 80% от цялата кола са нови: скоростната кутия, задното окачване, радиаторите (които са много силно „изсечени” в долната си част), пода, изпускателната система, носа и предното крило.

 

През 2013-а година Williams ще разчита на титуляра Пастор Малдонадо, който миналата година донесе първата победа за отбора след седем „сухи” сезона. На същата писта днес, Каталуня”, Барселона, започват вторите тестове. Съотборникът му обаче е нов – това е доскорошният трети пилот на отбора Валтери Ботас, който въртеше петъчните тренировки на отбора през миналата година.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес