Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпрос към Радан Кънев: Какви са историческите доказателства, че има "македонско малцинство" в България?

09 октомври 2020, 11:03 часа • 9456 прочитания

"Здравейте, г-н Радан Кънев,

Обръщам към Вас с молба да ми посочите конкретни исторически свидетелства за съществуването на "македонско малцинство" в България. Всички, които съм чела аз, са категорични, че става дума за чисти българи", пише Ирини Зикидис в социалната мрежа фейсбук.

Тя визира статус на българския евродепутат по повод резолюцията за България, в която той пише.

"Проекторезолюцията на ЕП за кризата на Върховенството на закона в България далеч не е идеална. Изобщо идеални резолюции няма.

НО в този проект няма "македонско малцинство". Няма и да има."

Тя се спира и на международната му експертиза, за която проявява съмнение поради изказани твърдения относно положението в Сирия преди години.

"Понеже сте лице на моята родина в Брюксел, не бих искала да имам никакви съмнения в международната Ви политическа експертиза и историческа компетентност. Уви, тези съмнения възникнаха след един Ваш особено шокиращ статус за Сирия, в който стана ясно, че нямате никаква, ама никаква идея какво се случва в тази държава, и цялата Ви представа за конфликта е сведена до "Асад - very very bad". Позволявам си да Ви задам още веднъж въпросите, зададени на Вашата стена, на които така и не ми отговорихте:

1) Бихте ли ни запознали кои са движещите сили, осъществяващи сунитската съпротива?

2) Вярно ли е, че тази съпротива е репрезентирана САМО от ИСЛЯМИСТКИ организации като Мюсюлмански братя, Ал Кайда и т.н.?

3) Умишлено ли пропускате, че на практика радикалните сунити, от Идил до така наречените ‘умерени’ водят война на унищожение не само срещу шиитите, но и срещу всички други религиозни групи - християни, друзи, язиди, и т.н.

4) Като говорите за ‘моралното чудовище, смразяващо кръвта’ наистина ли си вярвате, че службите както винаги са се объркали и са проспали възхода на Идил?

5) Моля, обяснете едностранчиво поставения акцент върху противопоставянето сунити-шиити в Сирия и Ирак", завършва тя.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес