Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виктор към Шамара: Чувстваш ли се като новия Веско Маринов?

22 юли 2013, 11:15 часа • 10444 прочитания

Рапарът Мишо Шамара, който се превърна в лице на контрапротестите, в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски, заяви, че ходи и подкрепя хората там, само и само, за да не се върне ГЕРБ на власт.

„А чувстваш ли се като новия Веско Маринов - певец напуснал едната кауза, за да застане зад другата?”, попита директно музикантът Виктор Стоянов колегата си, в ефира на bTV.

Двамата музиканти спориха за това връщат ли шествията #ДАНСwithme Бойко Борисов на власт.

Позицията на рапъра беше силният му страх, че при нови избори и сваляне на кабинета на Пламен Орешарски ГЕРБ отново ще застанат на водеща позиция във властта. Той обяви, че е стратегически сътрудник на контрапротеста и според него няма да има демокрация, докато Борисов не влезе в затвора. Той определи участниците в контрапротестите като „възрастни хора с носталгия по детството".

Музикантът Виктор Стоянов посочи, че целта на ежедневните протести далеч не целят ново овластяване на ГЕРБ. „Протестът трябва да постигне едно - управляващите да знаят, че няма да имат и ден покой и във всеки даден момент хората могат да излязат при всяка една несправедливост".

Той допълни, че протестира против властта заради започната от тях подмяна. „От СДС Орешарски беше изгонен заради лобиране към свой приятел бизнесмен. Първото, което сега направи той е да промени закона за онлайн хазарта и да гарантира монополите на същия този приятел. Той назначи и престъпник за управител на софийска област", добави мотивите си да протестира Стоянов.

Според Шамара дясното няма потенциал, а властта е свършила много неща за краткото си управление. Той отново посочи свършеното от Орешарски в сферата на социалните придобивки, които Стоянов добави, че е популизъм.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес