Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венелина Гочева е напуснала Съюза на издателите

09 януари 2014, 14:45 часа • 28270 прочитания

Венелина Гочева е напуснала Съюза на издателите. Това съобщи сайтът „Биволъ” в страницата във „Фейсбук”. Според "Биволъ" тази реакция на Гочева говори за "симбиоза" между вестниците "Труд" и "24 часа" с "Нова българска медийна група", която е собственост на Делян Пеевски.

Информацията за напускането на Гочева бе потвърдена пред БТА от председателя на организацията Теодор Захов. В мотивите си журналистката посочва, че не желае повече да членува в нито един съюз. Тя обаче не е била открита за по-подробен коментар.

Венелина Гочева започва кариерата си на журналист във вестниците „Народна младеж“ и „Диалог“. Преди 1989 година е била кореспондент на вестник „Народна младеж“ в Търново. През 1991 година преминава в новосъздадения вестник „24 часа“, където става правителствен репортер, после шеф на отдел „Вътрешна политика“. През 1993 година е назначена за заместник-главен редактор. През 1996 напуска и става заместник-главен редактор на вестник „Континент“, оглавен от Валери Найденов. През 1997 година се връща в „24 часа“ заедно с Валери Найденов и става първи заместник-главен редактор. През 1999 година, след освобождаването на Найденов, става главен редактор на „24 часа“.

От 2000 година Гочева е заместник-председател на Съюза на издателите в България.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес