Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Валери Симеонов: Ще скоча от моста

01 август 2018, 12:14 часа • 14639 прочитания

"Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя." Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред вестник "Сега" по повод постановлението на ВАС да отмени промените в Плана за управление на "Пирин". Думите на лидера на НФСБ касаят варианта решението да остане окончателно такова. Съдът засега отхвърли решението на правителството, което позволяваше да се строи втори лифт, спортна инфраструктура и водохващания за машини за сняг в защитената зона на планината.

Валери Симеонов е един от най-усърдните апологети на застрояването на Пирин, което му навлече критиките на Волен Сидеров, който заяви, че колегата му общо взето спасявал "редник Цеко" (Цеко Минев, за който се смята, че стои зад концесионера на ски зоната в Банско) и не било сигурно дали има място в кабинета. 

"Трябва да има последователност в поведението на всеки индивид и на всеки орган. Министерски съвет има решение за приоритетно подпомагане на изграждането на втори лифт. Така че задължително трябва да обжалваме", заяви Симеонов. Това може да стане в 14-дневен срок. 

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес