Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В петиция призовават Марешки да разкрие хетеросексуалните си зависимости

31 май 2017, 13:35 часа • 4511 прочитания

Радостина Георгиева и Борислав Димитров, лидери на неформална инициатива „Българи за асексуален парламент“ призоваха, в специално създадена петиция, за разкриване на хетеросексуалните зависимости на лидера на партия "Воля" Веселин Марешки.

Ето и пълния текст на обръщението на създателите на петицията:

"Уважаеми г-н Марешки,

На 31 май от парламентарната трибуна Вие призовахте хомосексуалните народни представители, наред с всички депутати с алкохолни и наркотични зависимости, да излязат и да се заявят, „за да се знае кой кой е и кой гласува законите на страната“.

Като граждани на Република България и гласоподаватели ние приветстваме призива Ви за прозрачност в политиката. С тази петиция се надяваме, че Вие ще дадете пример на колегите си как може да се постигне това.

Призоваваме Ви да публикувате пълен и изчерпателен списък с всичките си сексуални партньори през годините. Той трябва да включва имена, дати, часове, места и оценка на Вашето представяне от тяхна страна.

Само така българският народ ще е в състояние да прецени дали самият Вие страдате от зависимости от някого.

Надяваме се, че искането ни ще бъде уважено. Вие по-добре от всички разбирате колко е важно да има доверие между гражданите и избраните от тях народни представители, а това доверие е немислимо без гласоподавателите да могат да надникнат в спалнята на всеки народен представител."

Самата петиция може да видите ТУК

Припомняме, че днес, 31 май, лидерът на "Воля" Веселин Марешки призова от парламентарната трибуна "хомосексуалистите в Народното събрание да излязат на светло."

"Понеже много хора си позволиха да правят коментари кой има право да ходи тук или там, кой има право да представлява България. От името на нашата група ние призоваваме освен икономическия конфликт на интереси, да бъдат записани и хомосексуалните конфликти на интереси и тези, свързани с употребата на алкохол и злоупотреба с наркотични вещества", каза той по време на днешното заседание на Народното събрание.

Той беше категоричен, че "няма да допусне откровен хомосексуалист да му задава въпроси има ли право да бъде някъде". "Всеки трябва да излезе явно да каже своите зависимости", каза Марешки.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес