Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Иран: Израелско-канадската интерпретация на атентата в Бургас се разпада

26 август 2013, 11:10 часа • 8132 прочитания

Все повече анализатори обвиняват Израел, че използва изфабрикувания тероризъм, за да принуди чуждестранните правителства да подкрепят израелската външната политика. Експерти спорят, че терористичната атака в България през 2012 година има всички признаци на изфабрикувания тероризъм, съобщава иранската телевизия „Прес ТВ”.

Още в първите часове след атентата в България, още преди да е започнато разследване, Израел обвини за него „Хизбула”, а канадското правителство последва примера му.

Правителството на Канада обвини канадския гражданин Хасан ел Хадж Насан, че е участвал в терористичната атака по заръка на „Хизбула”. Но неговият баща Самир Хаджхасан в скорошно интервю, публикувано в канадския вестник „Нешънъл пост”, заяви, че неговият син в невинен. Още повече, че българският външен министър наскоро каза, че уликите за участие на „Хизбула” в атентата са само косвени.

Правителството на Канада въведе сурови антитерористични закони на базата на непотвърдената израелска интерпретация на атаката в България. Анализатори отбелязват, че Израел е извлякъл огромна полза от атентата, като е засилил натиска си над Европейския съюз да включи военното крило на „Хизбула” в списъка на терористичните организации, съобщава иранската телевизия.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес