Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В деня, в който Пеевски стана шеф на ДАНС, марш за европейско правосъдие

07 юни 2017, 14:05 часа • 4058 прочитания

"14 юни е символна дата, която не можем да подминем. Това е Денят на срама за нашата нова държавност, който срина представите ни, че у нас демокрацията работи, а правата и свободата са ни гарантирани от закона!

На този ден през 2013 година бе извършена най-опасната и безсрамна провокация срещу гражданското общество в новата ни история с назначаването на олигарха Делян Пеевски за председател на ДАНС. Тогава гражданите на България излязоха спонтанно на улицата, бяха там месеци наред и показаха недвусмислено, че не ще допуснат правата им да бъдат потъпкани от самозабравилата се управляваща върхушка".

Така организаторите от Инициатива "Правосъдие за всеки" и "За да остане природа в България" анонсират Марша за европейско правосъдие, който ще се проведе на 14 юни от 18:30 ч. Шествието ще тръгне от сградата на Съдебната палата.

"Този път Маршът ще е национален и ще се проведе в повече градове - решително и предупредително. Ще внесем петиция до Народното събрание и Министерски съвет с нашите искания. Призоваваме всички свободни и достойни граждани да участват в Марша за европейско правосъдие. Нека покажем, че няма повече да мълчим и да позволим мафията да си присвоява собствената ни държава!", отбелязват още организаторите в нарочно създаденото в социалната мрежа Facebook събитие.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес