Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турският президент на спешна среща с премиера и министрите

18 август 2013, 15:27 часа • 6824 прочитания

Президентът на Турция Абдуллах Гюл, премиерът Реджеп Тайип Ердоган и министърът на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу се срещат на извънредна спешна среща на най-високо равнище за оценка на последната ситуация в Египет, предаде телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

Срещата започна в 14:00 часа в лятната резиденция „Тарабия” на турския президент в Истанбул, посочи още телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

Междувременно турски пилот от гражданската авиация с инициали Б. Г. отказа да лети до Бейрут малко след полунощ в знак на протест срещу отвличането на двама турски пилоти в Ливан, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

След приключване на чекирането и качването на пътниците в самолета на турските авиолинии за редовния полет от летище Ататюрк в Истанбул до летището в Бейрут днес в 01:00 часа, капитанът направи анонс на турски и на английски език за своя протест срещу отвличането на двамата турски пилоти в Ливан и след това напусна борда на самолета.

Извикван е резервен пилот и самолетът с 151 пътници на борда излетя за Ливан с 30 минути закъснение, посочи още телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес