Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Световната банка се захваща с Фонд "Научни изследвания"

19 декември 2012, 11:26 часа • 24668 прочитания

Инспекторатът на Министерски съвет започва проверка във Фонд "Научни изследвания", съобщи образователният министър Сергей Игнатов, цитиран от БГНЕС. Проверката започва още днес.

Игнатов обясни, че резултатите от тази проверка трябва да са готови преди началото на коледните празници. Отделно и Световната банка ще сформира работна група, която да направи проверка на последната конкурсна сесия във фонда.

"Целта е външна и безпристрастна институция да провери сесията", отбеляза Игнатов. Министърът на образованието и премиерът Бойко Борисов се срещнаха тази сутрин с представители на учените, които на два пъти излизаха на протест пред Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) с искане за анулиране на резултатите от последната конкурсна сесия на фонда.

Скандалът във ФНИ върви вече няколко седмици, като днес професор Лъчезар Аврамов в нарочно писмо до медиите обвини Игнатов и ръководството на фонда в преднамерено източване на средства. При последния протест срещу дейността на ФНИ млади учени пращаха SMS-и до премиера Бойко Борисов с искане Сергей Игнатов да подаде оставка. Министърът на образованието обаче заяви, че няма да го стори.

Редактор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес