Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Студент от ВТУ грабна приза „Студент по право”

06 февруари 2014, 16:20 часа • 29069 прочитания

Третокурсникът Благой Тумбаров стана „Студент по право”, съобщи Борба Бг.

Младежът получи приза на Асоциацията на българските административни съдии. Наградата за бъдещия юрист е грамота, статуетка на сова и парична премия в размер 1000 лв. Благой е получил отличието си на церемония по време на отчетното събрание на асоциацията преди няколко дни.

„Наградата се присъжда на студент, който е постигнал отличен успех по време на обучението си и е в неравностойно социално положение. Дава се на ротационен принцип на университетите, които обучават юристи. Великотърновският университет има носител на този приз в мое лице за втора година”, обяснява Благой. След това скромно признава, че преди асоциацията да избере него, университетът е номинирал два пъти по трима студенти. Те обаче не са успели да покрият критерия за съдиите, затова и имената им не са били одобрени.

Благой, родом от Сандански, е пълен отличник. Взимал е всичките си изпити до момента само с 6, 00. Правото е неговата детска мечта и той кандидатствал веднага след училище. Първата година не успял да намери място сред приетите и записал да учи история, за която му стигнал балът. „Толкова се ядосах на себе си, че се амбицирах и завърших първи курс само с шестици. Това ми даде възможност да се преместя и да запиша право. Аз не съм най-умният студент в курса, но съм упорит, перфекционист съм и съм много самокритичен”, описва себе си Благой.

Благодарение на наградата той ще започне да влиза в съда, където негов ментор ще стане съдия от Административния съд във Велико Търново. Там Благой ще трупа практически опит. Още повече че мечтата на бъдещия юрист е да бъде съдия.

 

Ивайла Димитрова
Ивайла Димитрова Отговорен редактор
Новините днес