Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Строс-Кан говорел за жените като за "материал"

28 март 2012, 16:48 часа • 4572 прочитания

Бившият директор на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан опровергал обвиненията, че ползвал услугите на проститутки, но призна, че говорел за тях по "неуместен" начин и в своите SMS-и си говорел за младите жени като за "материал", пише днес в. "Монд", цитирайки документи на френската полиция, предаде БГНЕС.

Изданието твърди също, че многобройни SMS-си между Строс-Кан и един от неговите приятели, организатор на оргиите, както и редица свидетелски показания, опровергават версията на бившия директор на МВФ, който се оправдавал с наивност.

"Искаш ли" (можеш ли) да дойдеш и да откриеш един великолепен локал в Мадрид с мен (и материал)", гласи едно от писанията на Строс-Кан, който вчера бе обвинен в "сводничество и организирана банда" в т.нар. "Афера Карлтън". Ако бъде признат виновен, той може да получи присъда 20 години затвор и глоба от 3 милиона евро.

"Под термина материал съм имал предвид лице от женски пол", признал Доминик Строс-Кан пред полицаите по време на ареста му на 21 и 22 февруари. Той обаче отричал да е извършил каквото и да било нарушение на законите.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес