Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Срещу зверствата на Русия: "Боец" на протест в защита на децата на Украйна

10 юли 2024, 14:17 часа • 2366 прочитания

"БОЕЦ", украински и български граждани излизат на протест в понеделник (15 юли) в 19.00 часа срещу зверствата на Русия и в защита на Украйна. Протестът ще се проведе пред президентството и е под надслов - "В защита на децата на Украйна!".

Повод за недоволството е нападението с ракета над детската болница в Киев, при което загинаха десетки, сред тях и деца – пациенти на болницата.

ОЩЕ: краинската прокуратура: Решението за атаката по "Охматдит" е взето от висшето ръководство на Русия

"Това е тероризъм и геноцид над украинския народ в най-уродлива форма и се случва всеки ден вече две години и половина. Трябва да реагираме на това чудовищно престъпление", заявиха организаторите на протеста. 

Те обясняват още, че трябва да защитят и България от кремълските терористи и техните слуги у нас. "Ще се съберем пред президентството, за да дадем знак на „миротвореца“ Радев, че неговата позорна позиция да не се предоставя военна помощ на Украйна го прави съучастник на Путин в избиването на невинни деца и жени! Да дадем знак и на нашите политици, че докато се крият зад маските на евроатлантизма и се давят в блатото на собствените си скандали, слабости и зависимости, в Украйна умират деца".

ОЩЕ: По време на атаката в "Охматдит" 3 деца са били на операционната маса с отворен гръден кош (СНИМКИ)

Според "БОЕЦ" България може и трябва да подкрепи Украйна с много повече въоръжение и боепреписи и то незабавно.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес