Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Срещу паниката и страха от коронавируса се обявиха от Партия на българските мъже

10 март 2020, 11:30 часа • 5197 прочитания

За да даде кураж на българите, лидерът на Партия на българските мъже Росен Марков излезе пред парламента на поредна акция срещу страха и паниката от коронавируса. Вчера същата демонстрация е провел пред общината в центъра на Варна.

"Искам да кажа на сънародниците ми да не се паникьосваме, защото паниката е по-опасна и от самата болест", заяви той. "Нека да има и в други градзове такива акции и да даваме кураж на българите, а другото е Бог да  е с нас и да докаже, че е българин", добави той. 

В обяснение защо паниката е по-опасна от вируса, Марков разказа притча - дяволът дошъл да вземе 100 жертви за Ада. но умрели 1000 и обяснил: "Аз взех 100, другите умряха от паника".

Трябва да се вземат необходимите мерки, но трябва и да се предпазваме от паниката, убеден е Марков. "Паниката е да се страхуваш от всичко", посочи той и добави: "Всички умираме по един път, страхливият умира всеки ден и той умира от всичко".

За себе си Марков заяви без колебание: "Лидер на мъжка партия трябва да умре или в битка за родината, или в битка за жена".

Запитан защо е сам в тази инициатива, Марков поясни, че винаги действа сам и провежда акциите си със собствени средства. Той припомни, че е провел активни действия по време на казуса с медиците ни в Либия, когато провеждал подписки пред Либийското посолство, а сега строи църкви.

Ива Иванова
Ива Иванова Отговорен редактор
Новините днес