Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спортният министър показа липса на подготовка по отношение на Шампионската лига

08 август 2013, 17:32 часа • 7326 прочитания

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева подкрепи претенциите на „Лудогорец” за използването на стадион „Васил Левски” в последния квалификационен кръг на Шампионската лига, но направи доста голям гаф при представянето на позицията си.

Според Георгиева от 2006 година насам български клубен отбор не е стигал толкова напред в Шампионската лига. През сезон 2009-2010 година обаче „Левски” игра на същата фаза, както сега ще играе „Лудогорец”. Тогава сините отпаднаха от „Дебрецен”.

Както е известно има голяма опасност „Лудогорец” да не може да играе мач на националното съоръжение, ако утрешният жребий отреди на разградчани да са домакин във втория мач. Тогава техният мач ще съвпадне с концерта на Роджър Уотърс THE WALL.

Спортният министър обаче подкрепи претенциите на „Лудогорец” да няма смяна на домакинството, както предложиха организаторите от „София Мюзик Ентърпрайсис”. Промоутърите посочиха, че днес „Щутгарт” не играе на „Мерцедес Бенц Арена”, защото там има концерт на Роби Уилямс. В България обаче няма друг стадион, отговарящ на изискванията на УЕФА за Шампионската лига, освен „Васил Левски”, а домакинството във втория мач обикновено е предимство за даден отбор.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес