Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Соня Найденова: Нямам желание да подам оставка като член на ВСС

20 януари 2016, 16:41 часа • 3497 прочитания

На този етап нямам желание да подам оставка като член на ВСС. Това каза пред журналисти отстранената от поста на представляващ ВСС Соня Найденова.

„Смятам, че моето задължение е да отстоявам позиция, дори и тя да не е преобладаваща, защото е важно да се знае, когато се взима едно решение и то не е с пълно мнозинство на целия Съвет, каква е тезата, която се противопоставя", обоснова се Найденова.

„Винаги съм приемала, че съм дала едно обещание, гласувано ми е доверие, а именно - да изразявам своята позиция", посочи тя.

„ВСС е колективен орган и винаги съм се стремяла той да работи като такъв", допълни Найденова, цитирана от Фокус.

„Сещам за много мои становища в законодателната зала, които след това съм споделяла и извън нея, които са се разминавали с взетите от ВСС решения с мнозинство. Това са били доста важни и интересни решения. Най-малкото ми се струва, че мотивът, с което днешното предложение беше внесено, е с оглед предстоящите промени в законодателството за прилагане променените наредби на Конституцията. Тази спешност някак си не я разбирам", коментира Найденова.

На въпрос дали Димитър Узунов е показвал да има някакви амбиции към поста й, тя заяви: „Аз не знам какви амбиции е имал. Ние не разговаряме по тези теми, а само по служебни въпроси. Не мисля, че трябва да давам оценка на качествата на който и да е от членовете на ВСС”.

Найденова потвърди, че Узунов не е сред 10-те членове на ВСС, които са се съгласили да им се искат разпечатки.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес