Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"София Прайд 2013" ще се проведе на 21 септември

17 септември 2013, 12:50 часа • 30957 прочитания

Шестото ежегодно шествие в подкрепа на равенството на хомосексуалните, бисексуалните и транссексуалните ще се състои на 21 септември, съобщиха от организационния комитет на София Прайд 2013

Шествието тръгва в 15:00 ч. от столичния площад "Независимост". Провеждането на "София Прайд 2013" трябваше да се състои по-рано т.г., но по молба на столичния кмет Йорданка Фандъкова мероприятието бе отложено с оглед гарантиране сигурността на участниците.

"София Прайд 2013" тази година има подкрепата на 14 посолства, на български и чуждестранни организации, отбелязват организаторите. През юни се проведоха "София Прайд Арт седмица" и "София Прайд Филм фест" – събития, оформящи културната програма на "София Прайд 2013".

Във фокуса на "София Прайд 2013" ще бъде законът за забрана на гей-пропагандата, приет неотдавна в Русия. Според организаторите подобни закони са в нарушение на фундаментални човешки свободи и права и са наложени въз основа на клевети и неверни стереотипи за хората с нестанртна сексуална ориентация.

Снимка: Архив

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес