Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Социалното министерство: При бонусите стриктно са спазвани правилата

11 декември 2018, 19:23 часа • 3138 прочитания

Раздаваните средства за допълнителни възнаграждения за постигнати резултати в Министерство на труда и социалната политика са раздавани при стриктно спазване на нормативната уредба, регламентиращи тяхното определяне. Това се казва в уточнение от МТСП във връзка с изнесени данни на брифинг на БСП.

"Посочената сума от 13 млн. лв. за ДВПР включва средствата, получени през 2018 г. от всички над 8000 щатни служители на МТСП и всички второстепенни разпоредители с бюджет към него. В това число влизат служителите на Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта, Главната инспекция по труда, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за хората с увреждания, Национален институт за помирение и арбитраж, Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи, Фонд „Социална закрила“, Фонд „Условия на труд“, Държавното предприятие „Българо-германски център за професионално обучение.

Общата сума включва четири плащания на ДВПР през 2018 г., които се отнасят за периода от IV-то тримесечие на 2017 г. до III-то тримесечие на 2018 г. включително. Средната сума на получените средства от един служител е 409,47 лв. на тримесечие или 136,49 лв. на месец", заявиха от МТСП.

По-рано днес депутатът от БСП Драгомир Стойнев съобщи, че 118 млн. лева са изплатени като бонуси на българската администрация.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес