Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще имат ли ефект по-суровите наказания за намаляване на войната по пътищата?

19 май 2020, 08:04 часа • 1527 прочитания

Повишаването на размера на наказанията не води до намаляване на престъпността. Това го знае всеки специалист по наказателно право.

Това заяви в ефира на предаването на "Тази сутрин" по bTV проф. Пламен Панайотов, преподавател по право и бивш вицепремиер в правителството на Сакскобургготски, по повод мерките и наказанията заради войната по пътищата.

Припомняме, че нови и много по-строги наказания за пияни и/или дрогирани шофьори, които са убили хора в катастрофа на пътя или са предизвикали катастрофа, предложи по-рано през май главният прокурор Иван Гешев.

Стана ясно, че обвинител номер едно е указал на прокуратурата да налага запор и да отнема моторни превозни средства при случаи на катастрофи, за които може да се търси обвинение за умишлени действия и има досъдебно производство в тази насока. Какви са подробните предложения, припомнете си в този материал.

Статистиката напоследък сочи, че има ръст на младите хора у нас, които употребяват наркотици, коментира още проф. Панайотов. По думите му щом има статистика, че все повече хора употребяват наркотици, това означава, че имаме ръст на същинския наркотрафик, категоричен е експертът.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес