Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Щастлива развръзка след Фейсбук публикация

13 януари 2021, 17:15 часа • 7843 прочитания

"Зов за помощ, жена в окаяно състояние буквално умира в центъра на София, на ъгъла на ул. "Съборна" и ул. "Цар Калоян". Всички държавни институции са абдикирали. Столична община, община Средец, както и 112 отказаха помощ". Това написа Мартин Влайков във Фейсбук профила си като публикува 2 снимки, показващи случващото се.

По думите му жената е 45-годишна, обездвижена и най-вероятно е със счупен крак. За нея се грижи глух просяк. "Невероятен човек, има нужда от обувки 41-42 номер", допълва Мартин в описанието.

"Вчера, докато й почистваше я изтърва и й разцепиха главата. На улицата са от 2 седмици, жената не е мърдала никъде и откровено няма много време. Не може да бъде оставена да умре на улицата, моля споделяйте" завършва апела си Мартин и моли за подкрепа от медии и представители на изпълнителната власт.

Нелепата и тъжна случка бързо набира популярност в социалните мрежи. За по-малко от 4 часа публикацията е споделена над 1 400 пъти и има повече от 120 коментара.

Резултатите не закъсняват и не след дълго Мартин публикува и щастливата развръзка:

"Голяма сила сте, благодаря на всички които взеха отношение към поста! На терен дойдоха представители на Омбудсмана и община Средец, които са се самосезирали. Представителката на Омбудсмана ме увери, че е разговаряла с шефката на Агенция за социално подпомагане и тя е обещала да ги подслонят и да вземат отношение. Малко по-късно пристигна полиция и линейка, след което хората бяха спасени. Благодаря на всички, които взеха отношение към поста и на тези които дойдоха на място - ИМА СВЕТЛИНА!"

"Самосезирахме се, след сигнал в социалните мрежи, за жена в безпомощно състояние, за която се грижи бездомният Петър. На сигнала се отзоваха и представители на Омбудсмана и Дирекция "Социално подпомагане", Общинска полиция и I РПУ. Жената ще бъде откарана с линейка първо в Пирогов и ако няма фрактури, във Втора градска болница за лечение. Петър ще бъде закаран в Кризисния център от Общинска полиция. Благодарим на всички участвали в спасителната акция", написаха в официалния си Фейсбук профил от Район Средец, Столична община.

Габриела Андреева
Габриела Андреева Отговорен редактор
Новините днес