Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СЕМ избира временен председател до месец

25 февруари 2016, 18:54 часа • 2442 прочитания

СЕМ ще трябва да избере временно изпълняващ длъжността председател, след като досегашният доц. Георги Лозанов подаде оставка днес. Това ще стане още на следващото заседание на 1 март. Преди това обаче регулаторът ще трябва да гласува оставката на Лозанов и съответно да я приеме или отхвърли.

Ако оставката на досегашния шеф на СЕМ бъде приета, регулаторът трябва да си избере временно управляващ до месец, както стана през 2009 г., когато със същите функции бе натоварена Мая Вапцарова.

Георги Лозанов бе избран за член на СЕМ от парламентарната квота, което означава, че отново Народното събрание трябва да попълни бройката.

Шефът на парламентарната комисия по медии и култура Полина Карастоянова, преди да се предприемат "формалните", според нея стъпки по попълването на квотите, трябва да се проведе принципен разговор за промените в работата на СЕМ, които са необходими.

По предварителна информация за президентската квота пък се подготвя сегашната говорителка на външно министерство и бивша журналистка Бетина Жотева.

Припомняме, че Георги Лозанов подаде оставка днес заради нежеланието си да участва в даването на зелена светлина на проекта "ПИК TV".

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес