Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ремонтът на столичния булевард "Малинов" се удължава

14 ноември 2014, 20:37 часа • 27053 прочитания

Удължава се срокът за ремонта на бул. „Александър Малинов" в столичния квартал "Младост", заради строителството на метрото.

Очаква се реконструкцията да приключи на 20 ноември (четвъртък). Тогава трябва да бъдат пуснати за движение и двете платна на булеварда. Информацията съобщи Антон Деспотов от Центъра за градска мобилност в ефира на Дарик радио.

По повод ремонтът в "Младост" той обясни: "На 20 ноември се очаква цялостно пускане на бул. „Александър Малинов" и в двете посоки да се възстанови движението. Това ще стане възможно, тъй като през уикенда ще се наложи затваряне на ул. „Филип Аврамов" за окончателно асфалтиране. При това положение ще бъдат променени маршрутите на автобусните линии 213 и 113, които ще минават по ул. „Свето преображение". В участъка от „Свето преображение" до бул. „Александър Малинов", по ул. „Филип Аврамов" автобусите няма да може да се движат. От четвъртък се възстановява изцяло движението по бул. „Александър Малинов", като остават затворени участъците на бул. „Андрей Ляпчев" и ул. „Свето Преображение", което ще продължи вероятно до Нова година, до приключване на строителството на метростанциите в този район".

Другият ремонт, който предстои през уикенда, е в участъка между „Бъкстон" и „Княжево". За целта е предвиден временен автобус, който да обслужва гражданите. Маршрутите на трамвайни линии 4 и 5 се скъсяват до трамвайно ухо „Бъкстон", а 11 и 12 се скъсяват до трамвайно ухо „Овча купел". В този участък ще има автобус, който ще замества трамвайната линия.

Друг строителен обект, който ще се извърши събота и неделя, е изграждане на водопровод по ул. „Адам Мицкевич" и ще се наложи промяна на маршрутите автобусни линии 82 и 108, като 108 ще се движи по ул. „Кукуш", а автобусна линия 82 ще се движи по ул. „Адам мицкевич".

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес