Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пускат лот 2 на магистрала "Марица" през ноември?

30 юни 2014, 15:44 часа • 22030 прочитания

Продължава активната работа по доизграждането на автомагистрала "Марица". Лот 1 (Оризово-Димитровград) е изпълнен на 42%, а лот 2  (Димитровград-Харманли)– на 72%. Това стана ясно при днешната проверка на изпълнението на магистралата на министрите на регионалното развитие Десислава Терзиева и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

На по-голямата част от втория лот вече са положени първите пластове асфалт. Това беше констатирано по време на проверката, информира Министерството на регионалното развитие. 

"Изпълнителят на Лот 2 ни увери, че в края на ноември обектът ще бъде готов", съобщи регионалният министър. По предварителния график и двата лота трябва да завършат до края на тази година.

Терзиева припомни, че строежът на отсечката от Оризово до Харманли е бил спрян за 10 месеца. Причините са няколко- незапочналите навреме археологически проучвания от предишните управляващи и непредвидените дейности за изместване на инженерни съоръжения, на които изпълнителят се е натъкнал, поради липсата на подземен кадастър.

"В момента археолозите работят активно и разкопките се изпълняват в срок", уточни Терзиева и изрази надежда до края на август да приключат работа.

В случай, че се наложат допълнителни строителни дейности по лот 1, пускането в експлоатация на автомагистралата ще бъде забавено до март 2015 г., а участъкът от Оризово до Димитровград ще бъде пуснат частично за ползване през ноември 2014 г., информира Investor.bg.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес