Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прошко Прошков: Нашият град започва да мисли

02 февруари 2014, 17:28 часа • 20555 прочитания

"Нашият град започва да мисли". Това каза общинският съветник от "Синята коалиция" Прошко Прошков на пресконференция, на която неговата група в столичния парламент постави условия на кмета Йорданка Фандъкова, за да подкрепи бюджета за 2014 година. Той постави добра оценка на работата на общинарите в последните години, но добави, че той и колегите му от групата на "Синята коалиция" ще продължат да бъдат коректив за действията на СОС.

"2014-а ще бъде наистина съдбоносна година. Но доброто в столична община го има, коментира Прошко Прошков. - София преди време беше град, в който е недостойно да се родиш, да живееш и дори да умреш. Имаше проблеми с детските градини, дори в гробищните паркове нямаше места. Но в последно време има развитие. От люлката до гроба нашият град започва да мисли".

Прошко Прошков добави, че ще продължи да работи много сериозно по темата за публичните регистри и общината да се модернизира. Той обеща, че тази година ще бъде стартиран порталът за електронни услуги. Целта е максимално удобство за столичани, които да получават през Интернет всякаква необходима информация. Освен това е време общината да осигури бюджет, за да може да започне да отчуждава имоти за паркове и зелени площи, категорични са десните столичния парламент. Според Прошков, СОС трябва да започне да управлява по-успешно и практично собствеността на Столична община.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес