Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проходите Петрохан и Троян-Кърнаре остават затворени

22 март 2021, 12:55 часа • 3316 прочитания

Проходите Петрохан и Троян-Кърнаре остават затворени заради снега. Нямаме сигнали за бедстващи и закъсали шофьори, заяви Иван Досев от Агенция „Пътна инфраструктура“ днес, предаде БГНЕС.

Във връзка с тежката зимна пътна обстановка Досев увери: „Навсякъде са излезли колегите на обработка, не са се прибирали повече от 24 часа. Всички сигнали са приети и е отреагирано на тях. За последно денонощие са работили около 700 машини. В областите, където снеговалежът е бил по-интензивен, са излезли повече от предвидените машини в плана за зимно поддържане“. Той подчерта, че дори и след обилния снеговалеж от Пътната агенция не са допуснали затваряне за по-продължително време нито на главни пътища, нито на пътища от по-нисък клас.

Проходът „Петрохан“ обаче остава затворен, защото там има активизирали се лавинни процеси, които непрекъснато затрупват част от пътя. Троян – Кърнаре също е ограничен за движение.

Проходите „Превала“ и отсечката между Батак и Доспат за затворени за автомобили само за автомобили над 12 тона.

Водачите да тръгват с добре подготвени за зимните условия автомобили, да не предприемат рискови маневри и да спазват указанията на контролните органи, съветват още от АПИ. Водачите на тежкотоварни автомобили трябва избират приоритетно първокласни пътища и автомагистрали.

Ограничено за момента е движението на третокласен път III-112 на територията на областите Видин и Монтана, защото водачите го използват като алтернатива на главния път.

През нощта са постъпили няколко сигнала за сигнали за закъсали тежки превозни средства на различни места в страната, на които в помогнато и са издърпани от пътното платно.

След почистване на снега, към 12 часа на обяд е възстановено и движението на автобус 66 в природен парк „Витоша“, свързваш Драгалевци и Алеко.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес