Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 18 октомври 2024 г. (петък)

17 октомври 2024, 23:27 часа • 543 прочитания

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. През деня ще се понижава, но ще остане по-високо от средната стойност, сочи прогнозата за времето за 18 октомври.

Какви ще са температурите? 

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителни увеличения на облачността ще има над западните райони. Вятърът в много райони от Западна и Централна България ще отслабне и стихне. На места сутринта ще има слана, а в котловините и поречията – краткотрайна мъгла.

Минималните температури в повечето места ще бъдат между минус 2° и 3°, по Черноморието до 6°-8°, за София - около 0°. Утре ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури в повечето места ще са между 12° и 17°, в София: 15°-16°.

Ветровито в планините

В планините ще бъде предимно слънчево. В по-ниските планински части ще духа до умерен вятър от север-североизток, а по най-високите - силен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Слънчево по морето

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 15°. Температурата на морската вода е 20°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Източник: Meteo.bg

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес