Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 13 октомври 2024 г. (неделя)

12 октомври 2024, 16:00 часа • 980 прочитания

Слънчево с разкъсана предимно висока облачност ще бъде в неделя. Такава е прогнозата за времето за последния ден от седмицата. 

Още през нощта облачността и над Източна България ще се разкъса и намалее и над страната ще бъде предимно ясно. В източните райони ще духа слаб, по крайбрежието на морето до умерен север-северозападен вятър. В останалата част от страната вятърът ще стихне и в сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще се образува краткотрайна мъгла. 

Температурите

Времето ще бъде почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София 20°. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 6° и 11°, в София 7°. ОЩЕ: Седмична прогноза за времето за 7-13 октомври 2024 г.

Времето в планините

В планините също ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен западен, след обяд по най-високите върхове на Рила и Пирин силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Черноморието

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб северозападен, след обяд югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 18° и 20°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция на бавно отслабване.

Източник: Meteo.bg

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес